středa 8. června 2011

Ještě poznámka k biobedýnkám...

Jak už jsem psala, je pro mně náročné zvládat rozvoz bedýnek, zrovna tak jejich chystání. Nejpřijatelnější momentálně je vyzvedávat si u nás na farmě svazky, kusy, kila a bedýnky si tvořit.

Je toho na mně nějak moc a nestíhám pěstovat, plít, plečkovat, vařit, prát, uklízet, být s dětmi, s rodinou....

Každé jaro to vypadá optimisticky, ale s příchodem května, čerbna vidím, že jsem zase o krok pozadu.

Prosím o pochopení, o trpělivost.
Kdo máte zájem a můžete, až budou bedýnky, prosím, vyzvedávat u nás

Ještě poznámka k jehňatům- už žádná nejsou

Pro zájemce jsou
vejce, kozí mléko, med(náš) viz ceník
Milí naši přátelé,

vzhledem k tomu, že doba pokročila, jsem tu se stručnými zprávami.
Kromě toho, že nám všechno pěkně zarostlo, už sklízíme ředkvičky a jarní cibulku. Na ostatní si budeme muset počkat. Kopr se ztratil v plevelu a pažitka skoro také. Ale pažitka i libeček je k mání. Dnes pořádně zapršelo, tak vše po sklizni zase rychle vyroste.

Nezahálí jen plevel, taky mandelinka si pospíšila, a kdyý před čtyřmi dny bylo brouků na bramborách poskrovnu, teď už je jich spousta a mají nakladeno. Chceme proti larvám vyzkoušet postřik výluhem vratiče. Někde jsem četla, že to funguje, tak pak se podělím o zkušenost.

Jinak potenciální zájemci mohou psát na náš mail a objednávat, nebo zamlouvat zeleninu pro bedýnky nebo biokluby. Velmi by nám pomohlo, kdyby se zelenina vyzvedávala na farmě. Nějaké trasy pro závoz jsou, ale pokud by měl někdo vážný zájem odebírat, uvítala bych, kdyby si mohl přijet. Původně jsem chtěla zeleninu vozit, ale je to neúnosné, časově náročné. Tak se omlouvám všem, kdo neleží na trase a nemůže si přijet, třeba je varianta posílání poštou?

Pokud chce někdo ochutnat nebo odebírat kozí mléko, může se zastavit na farmě. Mléko je syrové, proto je nutné je převařit (my to na vlastní nebezpečí neděláme).

Obrázky příště....

Všechny Vás moc zdravím a přeji krásné dny....

Lída z H Z