středa 12. května 2010

Hurá do nové sezony!!!

Milí naši přátelé,
ať dělám, co dělám, nejde mi napsat o něco dříve. V březnu ještě ležel sníh, nebylo o čem psát. Teď propuklo jaro ve vší kráse a síle, a můj čas se poděl kdoví kam...
A protože máme stále víc lidiček, kteří nám fandí a chtějí se připojit k našim odběratelům, skočili jsme do toho rovnýma nohama a s větší výměrou oproti loňsku.
Také se u nás na farmě střídají publicisté z ČT, takže kdo jste zvědaví, můžete se těšit na pořad Nedej se, který se bude vysílat 26.5. na ČT 2 po 20 hod a bude o bedýnkách, a další reportáž bude asi 6.6. v pořadu Kosmopolis, nejspíš také večer.
To jsou nejčerstvější zážitky, které nás vytrhly z našeho souboje s plevelem, který zatím vyhráváme.
Ať jsem se snažila sebevíc do těch reportáží říct co nejvíc o ekologickém stylu života, o tom, jak se snažíme žít v souladu s naším hospodářstvím, polem, zvířaty, stejně se mi to nepodařilo. ale věřím, že si z toho každý vybere to nejlepší.

A teď konečně něco o tom, jak jsme daleko s pěstováním:
úspěšně jsme zasázeli brambory, deštivé počasí nám trochu rozhodilo termíny. Rozsazujeme košťáloviny a salát, tady se přeháňky velice hodí. Jinak plejeme, plejeme a okopáváme, plejeme a plečkujeme a znovu okopáváme. Letos se řídíme podle výsevních dní, je to takový pokus. Vyséváme a sázíme ve vhodném období, kultivujeme v období vhodném pro tu kterou plodinu. Snad se nám bude dařit, a budu moct za pár týdnů začít psát seznam zeleniny, která je k odběru.

Letos se můžete těšit na mrkev, petržel, pastinák, špenát, mangold, ředkvičky,hrášek, červenou řepu, cibuli, česnek, naťovou cibulku,brambory, mák bílý i modrý, salát, kedlubny, pórek- tyto plodiny jsou už zasety a zasázeny a díky příznivému počasí krásně rostou. Tykve, dýně a cukety se budou teprve vysévat, stejně tak fazolky na lusky, kukuřice, rajčata čekají na sázení, také zelí, kapusta, gigant....
Nabídka bude pestrá, tak nám bude počasí snad přát

Žádné komentáře:

Okomentovat