neděle 6. listopadu 2011

Mrkvové tašky s mákem


Připravíme si bramborové těsto tradičním způsobem. Brambory uvařené den předem nastrouháme, přidáme vejce a hrubou mouku, osolíme. Vypracujeme těsto. Mák umeleme, nastrouháme mrkev najemno. Bramborové těsto rozdělíme na malé kousky, vyválíme do obdélníku. Na střed lžící rozdělíme mrkev, osladíme, posypeme skořicí a mákem. Tašku zabalíme tak, že vždy protilehlé strany složíme do středu, jako když se zavírá papírová krabice. Tašky se pečou na pomaštěném plechu po obou stranách na 170 stupňů C. Je to dost syté jídlo. Kdo nerad mák, vynechá ho, a udělá tašky jen s mrkví. Pak se ale mrkev musí posypat strouhankou,aby se měla vypečená šťáva kam vsáknout

Žádné komentáře:

Okomentovat