pondělí 14. května 2012

Dobrovolnická sobota

Dobrý večer všem a zvláště všem statečným, kteří přežili sobotní dobrovolnické dobrodružství ve zdraví.

V sobotu proběhla u nás na poli dobrovolnická výpomoc členů KPZ. Brzy ráno bylo krásně, teplo, svítilo sluníčko a vypadalo to na krásný slunečný den. Jak se blížila devátá hodina-čas příjezdu pomocníků z KPZ, začalo se zatahovat, ochlazovat a zvedl se vítr. Asi hodinu po tom, co pomocníci přijeli, začalo rovnou pršet.

Pěkně jim to jde od ruky

slušivý úbor..
 
 malé občerstvení v tom psím počasí

 petržel

 špenát

Ale protože byli stateční, nevzdali se a pleli dál a dál. Pravda, jejich zjev se začal měnit k nepoznání, nejprve všichni v pláštěnkách vypadali jako zelení mužíci, než začali měnit barvu do hněda, jak se postupně obalovali blátem. Ale jak říkám, byli otrlí a stateční a neutekli!! Udělali velký kus práce. Vypleli špenát s ředkvičkami, kus mrkve, petržele a červené řepy.

Věřím, že se Vám, kdo jste u nás byli, líbilo, i přes nepřízeň počasí, a že se ještě někdy sejdeme při pletí a okopávání. Vaše pomoc byla veliká a moc si jí vážíme. Každá pomocná ruka je dobrá.

A dobrá zpráva ještě navrch:příští týden přivezeme malou ochutnávku z nejranější sklizně-ředkvičky, cibulku, svazky pažitky, libečku, petrželky a trochu brambor. Tak se těšte na jarní chutě :)

Všechny moc zdravím, a ještě jednou děkuji za velkou pomoc

Lída

Žádné komentáře:

Okomentovat